Ryby w konserwie zna każdy z nas, spora większość jada je z pewnością bezpośrednio.
Każdy ma też swój przepis, w którym je wykorzystuje - ja mam swój i chciałam Was z nim zapoznać :)
Mój przepis to pasta na kanapkę :)
Zazwyczaj robię ją z wędzonej makreli, ale tym razem postanowiłam spróbować również z konserwą.
Wyszło tak samo smacznie, zatem mogę z czystym sumieniem przekazać Wam ten prosty, ale jak pyszny przepis :)
Do mojej pasty będziecie potrzebować:
- filety z makreli (u mnie w sosie pomidorowym od Graala - opakowanie większe 170 g i mniejsze 100 g)
- średni ogórek kiszony
- małą cebulkę
Makrelę wrzucamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.
Ogórka i cebulkę kroimy w drobiutką kosteczkę.
Mieszamy.
I w zasadzie to tyle :)
Banalnie proste, ale uwierzcie - smakuje super.
Oczywiście każdy może doprawić ją zgodnie ze swoim gustem kulinarnym, np. dodać łyżeczkę majonezu/musztardy, posypać lekko szczypiorkiem lub modyfikować w inny sposób :)
A może ktoś z Was robi już taką pastę? :)
Spodobał Ci się ten post? Nie przegap następnego wpisu! Polub "Świat młodej mamy" na Facebook'u :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za każdy komentarz ;)