Przestajemy zabielać zupy, rezygnujemy z zawiesistych sosów i dobrze byłoby zastąpić czymś masło. Może to być serek do smarowania, ale można też postawić na coś jeszcze zdrowszego. Pasta z awokado :)
Robię pastę na dwa sposoby: na słodko i wytrawnie, sprawdźcie! :)
Pasta na słodko to krem czekoladowy.
- awokado
- gorzkie kakao (2-3 łyżki wg uznania)
- słodzidło: miód/syrop klonowy/syrop z agawy/cukier puder (wg uznania)
- mleko (3-4 łyżki)
Do rozdrobnionego na gładką masę awokado dodaję mleko, kakao i słodzidło.
Mieszam do całkowitego połączenia składników.
Pasta wytrawna:
- awokado
- serek naturalny (4-6 łyżeczek)
- sól, pieprz do smaku
- ewentualnie: ulubione zioła, czosnek, papryka słodka/ostra
Awokado rozdrabniam na w miarę gładką masę, dodaję resztę składników.
Mieszam do całkowitego połączenia składników.
Sami widzicie, jak łatwe są w przygotowaniu te pasty. Mało składników, pięć minut przygotowywania. Mnóstwo zdrowia! :)
Spodobał Ci się ten post? Nie przegap następnego wpisu! Polub "Świat młodej mamy" na Facebook'u :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za każdy komentarz ;)